Шкільне

Учора прийшло таке повідомлення

На емейл і на голосову пошту. Мій чоловік був такий задоволений. Сказав: "Ця вчителька мені уже подобається!". Відгадайте, хто сидів насуплений? :)

Чому це така Подія? Тому, що зазвичай вчителі таким не переймаються. Здав то здав, ні то ні. Ситуацію з дитиною у кращому випадку дізнаєшся на батьківських зборах (провоядться 1-2 рази на рік), а у гіршому - збори відміняють і дізнаєшся про ситуацію з табелю.

Зараз, при переході у середню школу, з'явилося аж дві програми, у яких можна дізнатися про те, що діти роблять на уроках, що задано додому і оцінки.

А можна і не дізнатися. Не всі вчителі вносять туди інформацію. Окрім того не вся інформація відображається коректно і, можливо, це одна з причин, чому вчителі не користуються ресурсом.

Не буду приховувати, стало значно легше. Можна наперед побачити "асаймент", а не в останній момент, або взагалі постфактум, як це було у початковій школі. Також можна скачати інформацію щодо цього "асайменту" і перевірити хоча б по мінімуму. Тут не заохочується активне втручання батьків у навчальний процес. Але я все рівно первіряю по пунктах кожне таке завдання. Наприклад завдання по символізму з літератури і перелічено пункти, які потрібно виконати. Я маю можливість запитати де п.1 і попросити його показати. Дитина теж більш серйозно ставиться до завдання, якщо його перепитати "де п.5?"

Ось так виглядає щоденний календар. Як бачите аж двоє вчителів вносять туди інформацію.

А ось так виглядає інформація про домашню роботу. Так робить аж один вчитель, у календарі його не було. Повірте, робить він це не завжди.

А як виглядають оцінки і де їх шукати я розібратися не можу настільки, щоб вам показати, але когось сьогодні знову чекатиме розмова)))) Або вчителю напишу, ще не вирішила.

У нової ж вчительки -  не приніс завдання і того ж вечера "дзень–дзелень" й українською мовою "ваш учень не здав домашнього завдання!" або ж "ваш учень вивявив готовність до навчання" (такі теж приходять)

Темы: школа

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу